Duttpenna

För att spela bingo på bästa sätt så är det viktigt med en bra penna att markera med på sin bricka. Oavsett om du spelar på Bingolottot framför tv:n eller i en bingohall på stan, självklart pratar jag om duttpennan. Det var den penna som faktiskt fick sitt stora genombrott genom just Bingolotto. I programmet så kunde man i början se folk sitta där och spela bingo, alla som satt i studion och spelade använde just duttpennor. En penna som är speciellt framtagen för att sitta och markera på bingobrickor och lotter. Det ska gå fort, vara enkelt och får inte bli kladdigt. Pennan heter i sitt original Daub & Ink.

Men vad är det för speciellt med en sådan penna egentligen? Den fungerar nämligen så att man bara behöver dutta väldigt lätt för att snabbt och tydligt markera en ruta. Pennan är utformad på ett tubliknande sätt och toppen är en liten rund svamp där färgen kommer ut. Så lik som en penseldyna duttar man ut färgen på ett enkelt och smidigt sätt. Tack vare denna duttpenna så kan man markera fortare, mindre kladdigt och smidigare när man spelar, ett måste om man spelar fler än en bricka/lott i taget. De duttpennor som användes i Bingolotto hade naturligtvis programmets logga på sig också. Det gjorde att försäljningen av dessa pennor ökade avsevärt.

Vid millenniumskiftet så hade folks intresse för att spela bingo svalnat, så även för duttpennan alltså. Bingo har dock fått en ny storhetstid och den började redan 2006 och har hållit i sig till idag. Det handlar såklart om att bingo online, detta fenomen har även gett tillbaka en del strålglans till bingohallarna och Bingolotto. Visst man kan använda en vanlig penna när man spelar men för att få den där härliga äkta bingokänslan så ska man absolut skaffa sig en duttpenna.

Vill du spela bingo på nätet? Besök Spelanatbingo.nu för mer information.